IPL- Definitief ontharen

DEFINITIEF ONTHAREN
 

Wil je altijd bikiniproof zijn en nooit meer cheren, harsen of epileren? Met Intense Pulsed Light (IPL) kunnen ongewenste haartjes op een snelle, vrijwel pijnloze en absoluut veilige manier tot wel 95% blijvend worden verwijderd! Bovendien is Trenzz Beauty de goedkoopste in de regio.

HOE WERKT IPL?
 

IPL een flitslamp via welke de huid lichtflitsen absorbeert en omzet in warmte. De belangrijkste absorptie gebeurt hierbij door melanine, ofwel pigment. Via het pigment van het haar komt de dan ook bij de haarwortels. Op deze manier worden de haarwortels vernietigd en is het haar niet meer in staat om terug te groeien!

Het IPL-apparaat produceert lichtenergie in één of enkele pulsen. Deze lichtenergie wordt vervolgens opgenomen door het pigment in het haarzakje. Dit duurt minder dan een seconde, wat lang genoeg is om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om huidveiligheid te garanderen. 

IS IPL VOOR IEDEREEN DE OPLOSSING?
 

In principe kan iedereen geholpen worden met IPL, ook donkere huidtypes. Tevens is IPL geschikt voor de behandeling van álle lichaamsdelen! Zo kun je jezelf van top tot teen op een blijvende manier van ongewenste haartjes ontdoen. Waar je wel even rekening mee dient te houden is dat blonde en grijze haren helaas moeilijker of soms zelfs niet worden verwijderd, dit zal per persoon verschillen. Uiteraard zullen wij je hierin uitgebreid adviseren!

Behandelfrequentie

Over het algemeen worden er tussen de 8 en 12 behandelingen aanbevolen om tot het gewenste resultaat te komen. Mensen met een donkere huid hebben echter vaak meer dan 10 behandelingen nodig om alle haren definitief te verwijderen. Dit komt doordat de intensiteit van de apparatuur en daarmee de afgifte van energie moet worden bijgesteld om eventuele huidbeschadiging uit te sluiten. Daarnaast is het goed om te weten dat iedereen een aantal “slapende” haarfollikels heeft welke niet worden meegenomen tijdens de behandeling. Door hormonale veranderingen kunnen deze weer actief worden, bijvoorbeeld als gevolg van de overgang, medicatie en gebruik van de pil. Er wordt dan ook aangeraden om jaarlijks een onderhoudsbehandeling te ondergaan om de gerealiseerde haarreductie op niveau te houden.

WAT TE DOEN VOOR EEN BEHANDELING?
 

Het beste resultaat wordt verkregen bij de lichte huid met vrij donkere haartjes. Het wordt dan ook aangeraden om tijdens de duur van de behandelingen de zonnebank en zon te vermijden en geen zelfbruinende producten te gebruiken. Daarnaast wordt verzocht om vanaf 6 weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen in de haren alleen nog maar te scheren of te knippen.

INTAKE EN PROEFBEHANDELING
 

Tijdens een uitgebreide en kosteloze intake zullen je wensen en de mogelijkheden uitvoerig worden besproken. Daarnaast worden de eventuele voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties doorgenomen. Hierop volgt een proefbehandeling, waarbij er een paar lichtflitsen worden gegeven in het te behandelen gebied om zo de huidreactie te kunnen bepalen. 48 uur hierna kan vervolgens de eerste behandeling plaatsvinden.

VOORDELEN
 

De behandeling zelf is vrijwel pijnloos en door de absolute huidvriendelijkheid van de IPL-onthaarmethode kunt u na de behandeling gewoon alle dagelijkse bezigheden weer oppakken. De voordelen van IPL op een rijtje:

- definitief ontharen

- zeer snel

- vrijwel pijnloos

- absoluut veilig

- zeer betaalbaar

Wij zijn de goedkoopste in de regio! Kijk snel naar onze prijzen. Prijzen zijn per behandeling. Voor ontharen staan ongeveer 8 tot 12 behandelingen. Dit is indicatief en afhankelijk van de haargroei en de te behandelende oppervlakte.